МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Иако календарски сме сеуште во раната фаза од есента, сепак во првата декада на октомври падна првиотснег на Кожуф,во Михајлово

Снегот на повисоките места кој го најавија синоптичарите, на планината Кожув започнал да паѓа синоќа.Снегот дојде и поради ниските темпераури кои беа околу нулата.

7.октомври (околу 21 часот) и за кратко време оформил снежна покривка. Од одморалиштето „Михајлово“ информираат дека се оформила снежна покривка од 2-3 сантиметри, но денешното сонце растопило снегот, па сообраќајот до излетничкото место се одвива без никакви проблеми.

Првиот снег е најава за новата зимска туристичка сезона во одморалиштето кое деновиве ги објави и пакет понудите за зимскиот распуст за основците.

фото Дарко Марков