МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кавадарди 1957 година

Ова е фотографија на Кавадарци виден преку окото на фотоапаратот во црно-бела техника од 1957 година.Со едно чкрапнување ставен е во историјата кадар со панорама на Горнореканското маало во Кавадарци од 1957 година. Од поголемите објекти се гледаат млинот, џамијата, ОУ “Димката Габерот“.

Од Архивата на Музеј галеријата