МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Вечерва во 19,30 часот на улицата „Миле В,чков“ број 5 избувна пожар .Изгоре казарница- шупа.Пожарникарите благодарение на брзата интеревнција спасија други објекти.

Очевидецот на пожарот Тодорка , вели дека пожарот избувнал на десниот агол на казницата-шупа во која чувале и огревни дрва и други потебштини за домаќинството .,

„Од едната страна имаше пламен, а потоа почна да пука и да гори низ целиот објект .Огинот дојде од десниот агол на шупата. Инаку ние живееме во куќа која се наоѓа веднаш до шупата.Ќуката и изгорениот објект е сопственост на Глигорчо Назаров“

Тие се задоволни од брзата интервенција на ПП Единица -Кавадарци која на повик дојде на лице место на пожарот на улица во централното гардско подрачје , зад зградата на Собранието на Општината, со две возила на ППТЕ -Кавадарци е едно возило на Кожувчанка.Пожарот за брзо време го изгаснале 3 пожарникари, кои успеале да ги заштитат околните објети од зафаќање со пламените јазици.Честитки за брзата интрервенција .

Илчо Богев-командир на ТППЕ Кавадарци го потврдува ова напоменувајќи дека завршиле голема работа заштитувајќи ги околните објекти особено една од постарите куќи која за малку ке била зафатена од пожартот. Нивната брза интеревнција спасила имот и луѓе.

Сопствениците на објектот кој изгоре вечерва се сомневаат во подметнат пожар.

Пожарот се случи вечерва околу 19.30 часот