МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Печењето гевреци во Кавадарци го задржало стариот рецепт

Во дваесетите години од минатиот век во Кавадарци имало осум фурни од кои две биле во сопственост на турци. Ова,на фогографијата,е фурната на Доно Горенчев во која се правеле многу убави ѓевреци. На фотографијата од 1928 година муштериите на мајстор Доно пробуваат од штотуку испечените ѓевреци.

Инаку и сега неколку фурни печат гевреци,но фурната на семејството Јованови, која е настара„жива“ со стариот начин на правење гевреци, за муштериите е кои ги има од цела Македонија е неприкосновена според квалитетот на стариот добар геврек.