МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Прослава на 5-годишнината од пробивот на Солунско-Македонскиот фронт.

Група кавадарчани учесници во борбите за пробив на Македонскиот фронт во времето на Првата светска војна. На фотографијата се Блажо Саздов,Ристо Бадев, Игно Игев, Ѓело Денкин и Блажо Лалков (стоjат од лево на десно). Сите тие биле регрутирани во српската војска.