МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Aмди Мемедов со неговото семејство оданна живее во Кавадарци.Работи во ЈП „Комуналец„ а во слобводното време ,,чепка по нешто,,.Едно време сечеше дрва за огрев,потоа активно се занимаваше со работа во фурна ,за печење гевречиња.Но Мемедов го влече иноваторствиото.Покрај тоа што сам за себе и за некои пријатели целосно има изработено машини за сечење огревни дрва, тој неодамна состави, машина за цепење на дрва.За истата сам ги набави деловите, кои се главно од стари машини за други намени.

-За десетина дена колку имав на располагање одмиор,успеав да ја активирам машината , иако имав некои проблеми од стручен какартер , кој успеав да ги надминам и да ја составбм машината а потоа и ја испроиам, вели Амди Мемедов.

Сега Мемедов, горд на својата иновација, е спремен да ја пишти машината во целосна функција, но исто така може да изработи исто таква , ако има барање на пазарот.Неговото око знае да оцени како треба и што треба да се стори за да се стави во работа една ваква сложена машина за цепење, и тоа со стари несоодветни делови, што е далеку потешко отколку да се направи иста ваква машина од целосно нови делови.

м.д.

252479236_925669058049034_5526727350029798263_n