МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Тројца членови на Тиквешки Точакџии : Тони Стефанов и Марјан Хаџи Мустафов и Драги Јовановски ке возат со велосипед над 1.000 километри од Нова Градишка до Крушево.Денеска тие тргнуваат кон Нова Градишка, а по два дена на пат кон Крушево со велосипеди од Нова Градишка-местото каде загина Тоше Проески- Македонската мега звездата .Нив цело време со автомобил ќе ги следи Ѓоке Белевски.РТК.МК е медиумски покровител на ова десетдневно возење кое е во спомен на денот кога загина Проески 2007 година.Деновиве разговаравме со нив за овој подвиг.

Трошоцците на патот кон вечното почивалиште на Тоше(Крушево) ги поднесоа помагателите и спонзорите:„Тиквешки точакџии“,„Кожувчанка“,“ВС-ГД“, „Анел Маг„ „Инел Интернационал“,„Ким„, „Рамот-ЛТД“-Белград-Србија, „Сава осигуривање“, и „Бајк сервис„ и лицата :Митко Јанчев, и Златко Мишковски.