МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

18-ти октомври - Европски ден на борба против трговија со луѓе

Oвој ден беше обележен со едукативна работилница во Црвениот крст Кавадарци .

Се смета дека трговијата со луге е меѓу најголемите извори на нелегални пари во светот.Најголем дел од жртвите натрговојата со луге-се деца.Оттаму се нагласина работилницата, да се заштити ова категорија од овој криминален тип на трговија.