Двете станици за мерење на амбинталниот воздух во Кавадарци(на Градскиот плоштад) и во Ваташа (Спомен дом на културата) работат беспрекорно и податоците од нив се на располагање на сите граѓани 24 часа.Веројатно поради минималниот северен ветер а повеќе поради снежните врнежи кавадарчани денеска дишеа чист воздух, дури со препорака да се излезе надвор и да се пешачи на чист воздух.

На линкот www.ambisite.ugd.edu.mk секој граѓанин може да ја види моменталната состојба со квалитетот на воздухот.

Денеска воздухот во најголем дел од денот беше чист.

3333444.png