фото: Дом на Култура

Во Галеријата на Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци беше отворена самостојна изложба на познатиот ликовен уметник Андријана Мациев од Скопје.

На излоижбата за творештвото на Мациев говореа; Владимир Темков,дирекорот на Домот на Културата: Александар Малинков, а се обрати и авторот на изложбата Андријана Мациев.

Пригодни стихови читаа поетесите ; Милица Паулус и Марија Црвенковска.

57540084_2239457069626700_2224296062892376064_n.jpg57572796_2239456242960116_5320726436858822656_n.jpg57852403_2239456052960135_2057040020522401792_n.jpg57936135_2239455772960163_3107359510956605440_n.jpg57484942_2239456339626773_7652602458329317376_n.jpg57486493_2239456079626799_9057233918637375488_n.jpg57486533_2239456802960060_2751540600267341824_n.jpg58377693_2239455872960153_8965858214537068544_n.jpg