Оперативата на фирмата „Коле транс“ од Штип асфалтираше дел од улицата „Никола Карев“ на потегот од спојот со улицата „Ресавска“ до влезот во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“.

Според проектот се реконструира должина од 130 метри. Претходно беше отсранет стариот и дотраен асфалт, по што се изврши порамнување со тампон.Оваа улица се реконструира на барање на жителите, а во рамките на пролетната кампања за комунална изградба.Улицата е особено користена од учениците во училиштетео „Тоде Хаџи-Тефов“, а со нејзината реконструкција општината обезбедува поголема безбедност како за пешаците, така и за останатите учесници во сообраќајот.

61373560_2423913744499339_5108598298462126080_n.jpg