Младите фудбалери на ГФК Тиквеш - родени 2006 година, на покана учествуваа на мошне силен фудбалски турнир на кој учествуваа 36 екипи од Англија.Турнирот се одржуваше во Лондон каде беа одлично примени од домаќините ,особено од нашите сонародници од Кавадарци и Македонија кои подолго врем престојуваат овде.Најголема заслуга за гостувањето има анличанецот со кавадаречко потекло Стевче Кислов кој е активно вклучен во фудбалскиот живот на Лондон.

По успешното гостување попладнево ,тие се вратија во Кавадарци со освоено 8 место. На Градскиот плоштад ги дочкаа нивните најблиски од семејствата и дел од управа на ГФК ТИиквеш на чело со претседетелот на УО Миле Масларков.Впечатоците сеуште ги средуваат.