МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Новина е сообраќајното решение со кое ќе се создаде кружен проток на возилата од улицата „Благој Крстиќ“ до паркингот, кој сега преку ул.„Тошо Велков-Пепето“ ќе се спои со улицата „7 Септември“ кај пензионерскиот дом.

Општина Кавадарци започна со реализација на уште еден проект од комуналната изградба. Ангажираната фирма „Изолација“ од Скопје ги изведува почетните работи за реконструкција на паркингот под Хотелот Балкан.

Според проектот ќе се реновира површина од 1.800 метри квадратни, во која влегува и обновување на два крака од улицата „Тошо Велков-Пепето“. Оваа површина во финалната фаза ќе биде асфалтирана. Новина е сообраќајното решение според кое ќе се создаде кружен проток на возилата од улицата „Благој Крстиќ“ до паркингот, кој сега преку ул.„Тошо Велков-Пепето“ ќе се спои со улицата „7 Септември“ кај пензионерскиот дом.

Проектот предвидува и партерно уредување, пристапни скали, како и поставување на Јавно улично осветлување. За оваа намена општина Кавадарци од буџетот ќе инвестира 3.700.000 денари.

68757157_2474856462738400_2750846735415771136_n.jpg

68546015_2474856466071733_7796799779064774656_n.jpg

67884082_2474856472738399_8997651512377212928_n.jpg