Од име на локлната власт, градоначалникот Мутко Јанчев денеска продолжи со посета на установите за воспитување и учење на деца од претшколска и школска возраст во рамките на новогодишната прослава., Денеска тој престојуваше во Централната детска градинка „Рада Поцева„ и Центарот за дневен престој на лица со пречености.

За нашите најмлади беше изведена мошне квалитетна новогодишна програма со Дедо мраз годинава . Децата добија новогодишна пакетчиња.

Јанчев вети дека за в година е планирано проширување и подобри услови за престој на децата и посетителите на Центарот за лица со посебни потреби во склоп на стариот Медицински центар.

Градоначалникот од име на Советот и Админустрацијата денеска го посети основното училиште во село Сопот а утре ке престојува меѓу децата- ученици од ООУ„ ТХ Тефов“ и „Д А Габерот„-Ваташа.

80869464_1051521935192408_5700326637300613120_n