Денеска во Кавадарци во црквите се читаше посланието на Митрополитиот Повавардарски Г.Агатангел за изгонување на коронавирусот од нашите градови и села.

Најпрвин се одржаа лутургии во цејтралните цркви во Кацадарци „Света Преподобна Петка Параскева“ и „Св.Думутрија„ а молитвата продолѓи во во црквуте во Втапа, Глишиќ, Моклиште