МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Ова е убедливо највисока бројка на позитивни во Кавадарци.Вкупно 14 лица на возразт од 15 до 77 години.Сите имаат лесна клиничка слика, и се на домашно лекување. Д-р спец.Ристе Јовановски не информира дека се работи на откривање на контактите и евентуалните други заразени лица.Во Неготино се регистрирани 3 новoпозитивни од кои едно лице е на болничко лекување.

По ова информација денеска попладне седница (13 по ред) одржа Кризниот штаб кој заседава перманентно. Еве ги заклучоците: Митко Јанчев Градионачалник на Општина Кавадарци.

Доследно почитување на мерките на заштита; дистанца, носење маска, и хигиена. На сите јавни места општината ке ги интензивира мерките на дезинфекција

м.д.