Општина Кавадарци и ЈП „Комуналец“го извршија плочувањето на 1.500 метри квадратни пристапни патеки во кругот на градските гробишта. Се работи за инвестиција во износ од 1,5 милиони денари. Парите согласно проектот се вложуваат во поплочување со бехатон коцки на постојните како и оформување на нови пристапи до гробните места на горното ниво. Изведувач на работите е формата „Класик компани 2010“ од Охрид.120117608_2851409075083135_6787220435339669033_n