ЈП Комуналец денеска ја монтираше првата фонтана на педала кај нас .Целта е рационално користење на водата за пиење.

-„Фонтаната во строгиот центар пред седмокарницата , е „лична„ ама непрактична,„-велат кавадарчани.Тешко се вратат славините а водата во чешмата во лето е топла, наместо да биде ладна каква ја кавикнаа грашаните,поради тоа што не истекува.Сега , е дури, и многу ретко упоребувана фонтана.

121794162_2870996339791075_5149546785475343385_n