МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

„Согласно планот за пошумување 2018-2021 и оваа есен се започна со пошумување. Ова е трета есенска акција со која се опфатени долови односно ерозивни подрачја околу град Кавадарци. Оваа есен ќе бидат посадени 10.000 садници од Чемпрес на м.в. Журов Дол с.Ваташа кој се наоѓа на источната страна од градот, истиот се одликува со многу тежок и стрмен терен и подложен на ерозија. Целта на ова пошумување е да се озелени оваа површина и да се намали ерозијата на оваа површина. Оваа акција е во организација на Општина Кавадарци и ЈП Национални Шуми подружница Бор Кавадарци, оваа година во истата земаа учество Кожувчанка, ЈП Комуналец, Ероникел Индустри и Еколошкото друштво Еко Тисовец од с.Возарци. Во текот на наредната недела градоначалникот Митко Јанчев ќе ги посети локациите за пошумување.“ извор ; Кабинет на градоначалник Митко Јанчев