Во моментов во Кавадарци се регистрирани 26, во Неготино 6,Росоман 6 и Д.Капија 2 позитивни на коронавирусот.Тие се на возраст од 14 до 81 година.1 здравствен работник во Кавадарци е позитивен како и еден наставник во подрачно улилиште во Кавадарци.Едно лице од Неготино на возраст од 67 години починало.