МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Центарот за јавно здравје соопшти денеска дека во Регионот за 24 часа има вкупно 40 позитивни: Во Кавадарци 340, Неготино 5, Д.Капија 4 и во Росоман 1 заразен со коронавирус на возраст од 12 до 82 години.Податоците се како резултат на новиот агоритам кој се примернува во Р.Македонија.

Двајца од Регионот се починати од Ковид 19 на Клиниката за инфективни болести во Скопје.Едно лице на 81 година од Кавадарци и едни лице на 66 години од Неготино.