МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во селото Сопот извршена е реконструкција на водоводната, канализационата и атмосферската мрежа. Загубите на вода за пиење се намалени за 30% вели градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев.

Исто така со атмосферската канализација, додава Јанчев, решен е и проблемот со поплавување на поедини делови од селото, при поројни дождови.