Втора година по ред, заради ковид мерките, во Кавадарци нема Тиквешки гроздонер. А со тоа изостанува манифестацијата Тиквешки гроздобер која го симболизираше празникот на грозјето и виното кај на.

И денеска поради КОВИД 19, со посебни мерки и протокол за вакви собири, чинот на закројувањето помина на симбочилен начин.Градоначалникот Митко Јанчев откиопна ГРОЗД ОД лоза со што го означи стартот на годинашниоит гроздобер. Тој посака родот да биде богат, квалитетен и добро платен од оние кои ке го откупат грозјето.

241410244_168510752079571_200873126224892352_n 241366874_4266110350143434_8039557635708432995_n 241139501_302565951644523_4808001146459245072_n