МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Семејните винарии ја добија своја ВИНОТЕКА.

Првата официјална ВИНОТЕКА на свечен начин беше отворена денеска и пуштена во работа на услуга на граѓаните но и на винариите кои имаат можност овде да ги излагаат своите вина произведени во домашни услови. Засега вина има од над 20 тина винарии кои се регистрирани и имаат свој печат и одлики на квалитет.

-Ова е само почеток, допрва винариите треба да добиваат простор и место кое го заслужуваат затоа што Кавадарци како срце на Тиквешијата, на виното треба да му да се даде потребниот третман, рече Митко Јанчев ,кој го изврши сечењето на лентата заедно со Александар Клинчаров од Здружението на семејни винарии, и претседателот на Советот Ристо Сакалиев.

Видео снимка

-Митко Јанчев-градоначалник на Кавадарци

-Горан Јаковлевски- претседател на Здружние на Семејни Винарии.

240506113_537490847479164_1941222370550002152_n 241178503_4284594378288745_3750138710579841845_n 241236821_610483766987369_8812664861719743688_n 241340853_226575959420780_5552397295422366558_n 241356574_980351969199700_6829143086082841027_n 241397887_1122614611598424_7379513812480911666_n 241405375_228270659314122_2161123610290103191_n 241405460_215399113900529_1900762281003142727_n 241422217_2635346363437584_8582141612665302717_n