Во село Марена започна подготовката за асфалтирање на површина од 1700 м2. Вкупната инвестиција за асфалтирање и за поплочување е од Општина Кавадарци, а е во износ од 4.000.000 денари. Изведувач на работите е фирмата Компанијата ,,Градба Промет,,. По асфалтирање ќе се пристапи кон поплочување на површина од 1.500 м2, објавуваат од Кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев. 246772978_3146404922250214_8986515838586152039_n 247104625_3146405132250193_5709331179015310343_n (1)