Вработените и учениците во ООУ“Гоце Делчев „ со Свечена седница го oдржаа патронатот кој инаку тие го одбележаа со полагање цвеќе на 4 мај – на денот на убиството на Гоце Делчев.

На седницата пристуствуваа одговорни лица од образованието од Локалната самоуправа,родители, ученици , наставници, а од името на локалната самоуправа и Советот на општината присутен беше претседателот на Советот Стојанчо Рамов.

На пристните им се обрати директорката Весна Ангеловска, а претседателот на Советот Рамов наградата за ученик на генерацијата, епитет кој во 1999 година и самиот го добил,му ја предаде на Марика Георгиевска .Тој инаку се откажа од дел освој паушал како награда за ученичката на генерацијата.

Беа доделени јубилејните нагарди на наставници и вработени во училиштето и награди во вид на дипломи им беа врачени на ученици кои учествуваа на конкурсите за најдобра литертиурна и ликовна творба.

Беа прогласени најомилените наставници со кои учениците биле 9 месеци заедно во своето школување.

281811807_409303934535392_7901821359783745196_n 281867235_529424038908840_6741732623758250614_n 281896654_1142541836604050_2089583685806362562_n 282130689_5494775793880242_7741684760194167866_n 282179948_1409496459556553_5050901521608198194_n 282192654_1057020168544009_6391711216236776841_n 282254379_427159298796171_6782507242182681848_n 282262121_3400191833598686_472632910126474053_n