МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Гроздоберчето имаше успешен настап на Црногорскиот детски фестгивал

Детскиoгт Фестивал „Гроздоберче“ на 24 и 25 февруари со Емилија Нанева како наш претставник гостуваше на Меѓународниот детски фестивал „Златрна Пахуља„ во Рожаје-Црна Гора каде ја претстави Општина Кавадарци и МакедонијаНашата општина на овој реномиран фестивалa Емилија ја претставуваше со песната „Рокен рол за леб и сол“ со која настапи на „Гроздоберче“ 2015 година.

16806854_1296880887017888_1073760949186556690_n.jpg

-„На Црногорскиот детски фестивал, нашите претставници учествуваат веке 8 години и тоа доста забележително.Имаат освоени 3- Гран-при награди, и една специјална награда за учество.Годинава на „Златна Пахуља„ учествуваат покрај домакините и деца од Албанија, ,Франција,Романија ,Турција,Косово,Босна и херцеговина ,Словенија и Црна Гора, вели Зоран Станоев-Дејзи уметнички директор на „Гроздоберче“