Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=205
  [QUERY_STRING] => id=205
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 34502
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 3.239.59.31
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Fri, 07 Oct 2022 06:14:02 GMT
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1696198910.0931
  [REQUEST_TIME] => 1696198910
)
НОВ АСФАЛТ И СИГНАЛИЗАЦИЈА НА ПАТОТ ГРАДСКО-РОСОМАН-ДРЕНОВО
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Делницата која минува низ росоман ке биде проширена по 1,5 метар од двете страни.Се работи за обемен проект со кој е предвидено да се постави нов асфалт и патна сигнализација на магистралниот пат Градско –Прилеп.

Во рамките на ова вложување, ресорното Министрество за транспорт и врски ке ја реконструира делницата од Градско до Дреново. Денеска започнаа работите на патот кој минува низ општината Росоман, соопштува Ѓорѓи Крстевски, портпарол во Локалната самоуправа.-Ќе се асфалтира магистралниот пат од Градско до Росоман.Ќе се ќе се прошири, реконструира и асфалтира делот кој минува низ Росоман, за потоа се продолжи со реконструкција и асфалтирање до селото.Дреново, во Општина Кавадарци, вели тој. Крстевски појаснува дека само во Росоман, патот ке се прошири по 1.5 метар од двете страни или вкупно 3 метри.-Со ова би се зголемила безбедноста на пешаците и учесниците во сообраќајот. Паралелно со овој проект, на овој магистрален пат работи и општина Росоман со изградба на атмосферска канализација и доизградба на тротоари, нагласува Крстевски. Тој потенцира дека општина Росоман заедно со Владата како и минатите години, засилено работат на инфраструктурни проекти со кои би се подобрил животот на населението во општина Росоман.