Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=6445
  [QUERY_STRING] => id=6445
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 34138
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 52.23.219.12
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1638820863.9368
  [REQUEST_TIME] => 1638820863
)
Велигденска донација од Еуроникел Индустри за деца во социјален ризик и штитеници на Дневниот центар во Кавадарци

Интегрален текст на соопштението од ЕуроНикел.

– Празнични пакети со производи е донацијата од Еуроникел Индустри за Дневниот центар и Специјалните паралелки при ОУ „Страшо Пинџур“ како и во Малиот групен дом, кој се грижи за децата во социјален ризик во Кавадарци. Поводот за оваа донација во социјално-едукативни и згрижувачки установи во Кавадарци, се претстојните велигденски празници, како традиционална пракса на компанијата. Во изминатите години, штитениците на овие установи беа редовни гости на Еуроникел Индустри, при што се организираше и Велигденски пазар. Годинава, формата е поинаква заради Ковид пандемијата, но традицијата и понатаму продолжува.

Како дел од локалната заедница Еуроникел Индустри континуирано ја дава својата поддршка во бројни аспекти од општествениот живот и го помага развојот на балансирана социјална состојба за сите. Претставниците од компанијата, во пресрет на поголемите празници, покрај посетата на домовите и центрите за згрижување лица во социјален ризик и доставата на донации, секогаш поминуваат време во дружба со штитениците во празнична атмосфера.„-се наведува во соопштението.

thumbnail (10) thumbnail (7) thumbnail (8) thumbnail (9)