Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=7518
  [QUERY_STRING] => id=7518
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 46792
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 3.234.210.25
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1665119423.3466
  [REQUEST_TIME] => 1665119423
)
Пензионерите од Росоман добија свои простории
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Вчера пензионерите од Општина Росоман добија привремена просторија за нивен престој и рекреација.

На средбата која притоа се одржа градоначалникот Стојан Николов разговараше со највозрасните жители на Росоман , ги сослуша нивните идеи и прашања со цел нивна поголема вклученост во општeството .

-„Креираме политики за зголемување на животниот стандард на овие граѓани. Пензионерите ќе добијат историско покачување на пензиите и дополнителни месечни надоместоци со цел одржување на животниот стандард за време на криза.Пружаме вистинска грижа кон пензионерите и се залагаме зголемување на стандардот на овие наши сограѓани.„- рече меѓу другото градоначалникот на Општина Росоман -Стојан Николов

277096881_134324792459787_2874071942537026837_n .