Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=7978
  [QUERY_STRING] => id=7978
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 47592
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.192.247.184
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1674925642.5452
  [REQUEST_TIME] => 1674925642
)
17-ТА СЕДНИЦА   НА  СОВЕТОТ НА ОПШИНА РОСОМАН
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Советниците едногласно ја усвоија програмата за манифестацијата „17 декември - Ден на општина Росоман“

Советниците од општина Росоман вчера ја одржаа редовната 17 седница. По кратките несогласувања со записникот од претходната седница и со предложениот дневен ред советниците го усвоија новиот дневен ред со неколку надополнувања и тоа едногласно. Извештајот на комисијата за образование, култура, спорт и одбележување на празници и манифестации со акцент на предлог програмата за манифестацијата „17 декември - Ден на општина Росоман“ исто така помина едногласно. Едногласно помина и извештајот на комисијата за урбанизам конкретно иницијативата за урбанистички проект- станбена куќа во Росоман. Иницијативата за бензинска пумпа во Росоман помина со 6 гласа ЗА и 2 воздржани но советниците не ја одобрија и не ја изгласаа иницијативата за мали хидроелектрани во КО Трстеник. 4 гласа ЗА и 4 воздржани доби извештајот за работа на ЈПКД Росоман за периодот од 01.01.2022 до 30.06.2022 година а Павлинка Секуловска беше избрана како претставник на советот во УО на ООУ „Пере Тошев“. Барањето за утврдување на висината на месечниот паушал за ангажирање на членови во УО и НО беше вратено назад до ЈПКД Росоман. Советниците одобрија финансиска помош за физичко лице и воедно изгласаа и пренамена на финансиски средства од буџетот и сметките на ЛС, Детската градинката „Праскичка„ и ОУ „Пере Тошев„.

М. В.