Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=8092
  [QUERY_STRING] => id=8092
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 36338
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.211.31.134
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Thu, 28 Sep 2023 19:05:29 GMT
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1721294067.4791
  [REQUEST_TIME] => 1721294067
)
Битиќи и Лукаревска во посета на Слога Пром - пример за успешна компанија со потенцијал за понатамошен развој


МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

СООПШТЕНИЕ

„Слога Пром од Кавадарци е уште еден пример за успешна компанија која што се развива веќе 33 години, период во кој од семеен бизнис израсна во значаен чинител во економијата на земјата, дисциплиниран даночен обврзник, но и силен поддржувач на локалната заедница. Ова беше заклучокот од вчерашната посета на вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи кој со директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска и нејзиниот заменик Тахир Беџети, остварија средба со менаџерскиот тим на Слога Пром.

„Слога Пром денеска е компанија со над 90 вработени, повеќе од 160 прехранбени производи, сопствен магацински простор и капацитет за комплетно задоволување на домашниот пазар. Во растот и развојот на компанијата многу придонесе имплементацијата на напредните стандарди за работа како и примена на современа технологија на работа, со што обезбедуваме врвен и постојан квалитет. Растечката потреба на пазарот од замрзнат зеленчук, месо и риба, дополнително го поттикнува понатамошниот развој на Слога Пром поради што инвестираме во проширување на портфолиото на производи, зголемување на капацитетите и подигнување на стандардите за квалитет на замрзната храна, воопшто на домашниот пазар“, изјави Ласко Јованов, генерален директор на Слога Пром, Кавадарци.

Слога Пром како семеен бизнис израсна во силен препознатлив бренд со тенденција за понатамошно растење и развивање и како таква може да биде инспирација и мотив за други компании, беше заклучокот од посетата.

Слога Пром од Кавадарци е компанија која над три децении е присутна на македонскиот пазар и перманентно работи на задоволување на потребите на современиот потрошувач, применувајќи ги најновите знаења и стандарди за пласман на квалитетна и здрава храна. Портфолиото на компанијата е богато и разновидно, исполнето со тоа што е барано на пазарот и од потрошувачите. Компанијата е истовремено и една од најангажираните деловни субјекти во поддршката на локалната заедница. Посебно е активна преку донации во локалните училишта со цел олеснување на образовниот процес и пристапот до образование, а вложува и во изградба на спортски терени и развој на спортскиот дух кај младите,„

се наведедува во соопштението.

347098903_1003594701050953_458302628226707385_n (1) 347129545_1031851507998601_4977916964882551915_n