По завршувањето на законската тендерска постапка ,Општинa Росоман-Локална самоуправа, деновиве ке сапочне со реализира на неколку објекти од комунална инфраструктура во Општината .Интервју со градоначалникот Бранко Јанев.

-Ке бидат потрошени околу 2 милиони и двеста илјади денари, наменети во Росоман и неколку села и во ова Општина, кои Советот ги одобри за реализација на предлог на градоначалникот Бранко Јанев, со кого деновиве имавме интервју.Во изјавата на РТК.МК. Јанев не запознава и со проектот „Тера вино“,значењето на изградбата на брзиот пат Градско-Прилеп,годинашнава реколта на произвоство на праски во Росoманска општина, и друго.

-Функцијата градоначалник бара голем ангажман и посветеност, вели Јанев .

36690353_482319778870836_5008555990308618240_n.jpg

36712080_482319812204166_6677524356765057024_n.jpg

36621653_482319818870832_7415399905721581568_n.jpg

36651068_482319822204165_631927682245853184_n.jpg

36624618_482319832204164_2555185840934354944_n.jpg