МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oд  Архивата на РТК ве води во село Конопиште.Таа 2001 година на празникот - Свети Врач  се собраа поранешните повеке стотини  и околу  55 жители  со важечки лични карти  од село  Конопиште.Новинарот Марјан Димитров   ја искористи можноста на едно место да се сретне со важни Конопиштани-жители кои знаат да кажат по нешто за животот во селото некогаш и денес.Повекето од нив не се  меѓу нас:Во нивни спомен и за спознавање за новите генерации-Погледајте ја репортажата„Носталгија и визија за Конопиште“.Снимател Пепи Ацев.