МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)


IGM TRADE

Бaдевата чешма, е гордост на жителите на Глишиќ, село -сега населба на Кавадарци кое има постаро потекло од градот Кавадарци.
Малку останале денес староседелци, но оние што се потомци на Глишиќани знаат сигурно за Бадевата чешма, крстена по семејството Бадеви(на пеачот на народни песни Никола Бадев) кои потекнуваат и живееле во Глишиќ. Новинарот Јован Ацев 2000 година ја раскажа приказната за Бадевата чешма.Ако  не ја знаете ,погледајте ја :
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)