МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Спортистите на Кавадарци за 1933 година

На ова ретка фотографија се наоѓаат членовите на Соколското (гимнастичкото) друштво од Кавадарци.Во тоа време врвните спортисти членувале во т.н.Соколски друштва.На фотосот се наоѓаат повеке спортисти меѓу кои: Тошо Јанаќиев, Тошо Илиев-Дечки, Димо Димовски, Диме Поцев и др. Кои биле на излет во Градскиот парк 1933 година. Во позадината се гледаат Маџирското и Рекинското маало.

Фототека-Музеј галерија Кавадарци