Изведбата на проектот е во Урбаните заедници„Киро Крстев“ ,„ Браќа Џунови “ и дел од „Слога“ од поранешна „Таска„ до мостот „Слога“ ,и чини околу 9 милиони денари.

Започна извршувањето на третата фаза од уредувањето на кејот на реката „Луда Мара„.Се урбанизира делот од поранешната фабрика „Таска„ до мостот „Слога“.Со средства на поранешната влада, Бирото за регинален развој, Вардарски плански регион,и Буџетот на Локалната самоуправа Кавадарци се обезбедни 15 милиони, но тендерот за овој важен градежен проект кој го реализира Опретивата на „Градба промет„ од Кавадарци е затворен и вредноста на работите ке изнесува нешто над 9 милиони денари.Денеска градоначалникот вети создавање услови за продолжување на урбанизацијата на кејот после Брушански мост кон Ваташа, со то би се заокружило уредувањето на кејот во вкупна должина од 3 километри.Делницата која од денеска се гради изнесува 352 метри. (видео изјава-Александар Панов).

20623985_340654979703984_1409807030_n.jpg