Според Државната изборна комисија чии резултати се објавени на Веб страницатана ДИК, од вкупно 76,62 % излезени граѓани , за Митко Јанчев гласале 13.180 а ја Бетиане Китев 11.538 граѓани со право на глас.

Во обраќањето непосредно по официјалното соопштување на гласовите од ДИК,Јанчев, на Градскиот плоштад во Кавадарци рече дека ветеното ке го оствари, зашто за него граѓаните се најважни од се,тие му ја дале победата и ним ќе им врати со реализирање на она што го ветуваше во својата програма:Покриен пазар, Дестилерија за преработка на вишокот грозје ,Нова велоспедска и пешачка патека од Ваташа до Моклиште,Комуналната новина „Мој Општинар„,доградба на колекторот ,Сообраќајни решенија и паркирањето во градот и друго.Им се заблагодари на сите членови или симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ, ГРОМ и коалиционите партнери кои гласале за него но и на оние кои за прв пат ја даваат довербата за него а немаат партиска ориентација.

00000010199228377.jpg.jpg

Својот противкандидат Бетиане Китев го покани на првото кафе во кабинетот и побара заедно да придонесуваат за Кавадарци.