Водата од системот Лукар може да се пие без провривање, кое е препорачано од четвртокот

Д-р Трајче Ризов- специјалист по хигиена во Центарот за јавно зравје денеска ни изјави дека со подобрувањето на временските прилики и соодветно преземените мерки од Центарот за јавно здравје заедно со ЈП„Комуналец„ ,состојбата со водата за пиење се нормализира.

-„Таа сега е безбедна за пиење, со тоа веке не е на сила препораката за провривање на водата која ја донсовме во четвртокот“, вели Ризов.Водата од Лукар е добра за пиење кај сите граѓани кои се снаддуваат со неа од овој водоснабдителен систем.