МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Рачна обработка на земјата

Ова е фотографија од 1932 година,време кога во Тиквешијата трактори не постоеле .Затоа се се работело рачно.Редок кадар забележан на нивата на Никола Масларков наменета за садење на лозје. Групата ја сочинувале Атанас Чемерски, Милан Ризов, Живко Убавков, Блажо Дубров, Павле Чемерски и др., а тајфата свирачи се Емин, Аљуш и Тејфо Сејфулови. Фотографијата е од 1932 година.

Од архивата на Музеј-галерија.