Во 8.30 часот ке се отслужи Света Божествена литургија во храмот ’’Св.Вмч.Димитрија’’- Кавадарци a од 11 до 12:00 часот - водосвет

По повод празнувањето на верскиот празник ’’Св. МАЧЕНИЧКА ПАРАСКЕВА - ПЕТКА’’ со голема духовна радост и чест, Храмот Свети Димитрија ги поканува сите граѓани и верници да присуствуват на ден 08-Август-2015год. ден Сабота пред новоизградениот храм посветен на „Св. ПРЕПОДОБНА ПАРАСКЕВА – ПЕТКА’’. Храмот е лоциран во новиот центар на Кавадарци, каде ќе се изврши водосвет и благословување.

Според Програмата во 8.30 часот ке се отслужи Света Божествена литургија во храмот „Св.Вмч.Димитрија’’- Кавадарци a од 11 до 12:00 часот - водосвет - пред новоизградениот храм посветен на „Св. ПРЕПОДОБНА ПАРАСКЕВА – ПЕТКА’’ - нов центар Кавадарци.