МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Договорот го потпишаа градоначалникот Митко Јанчев и ректорот на Универцитетот од Штип проф.д-р Блажо Боев

Меморандумот за соработка мегу ЛС Кавадарци и Униврзитетот „Гоце Делчев“ од Штип се потпишува со цел да се зајакнат капацитетите на ова установа и Локалните самоуправи. Прва мерна станица ке биде предадена во употреба до крајот на декември , а потоа ке се постават уште две станици за мерење амбинталниот воздух во Општината. Во февруари месец 2018 ке будат инсталирани уште две.

Градоначалникот на Кавадарци,Митко Јанчев, нагласи дека ова потпишуваето на меморандумот е започнување на сорабката преку научно истражувачка работа.

-Со Мерните станица кои ке се инсталираат, ние ке имаме комплетно покриеност на подрачјето на Кавдараци.Преку нив ке го откриеме вистинскиот виновник за загадувањето и ке донесеме соодветни мерки за решение, рече Јанчев за новинарите.