МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На 29 и 30 ноември во Кавадарци се одржува натпреварот по камерна музика.Ова врвна музичка манифестација која е од меѓународно значење овозможува своите квалитети како музичари да ги покажат нашите кавадаречки таленти,како и натпрварувачи од Хрватска и Бугарија.Натпреварот го организира ООМБУ„Лазо Мицев Рале“ во соработка со Градоначалникот и Советот на Општината и Домот на културата.

Освоени награди на ученици од ООМБУ„Лазо Мицев Рале„Кавадарци

Пијано четирирачно - предкатегорија

1. Ангела Јовчева и Сања Серафимова - Прванаграда од класата по пијано кај наст. Јелица Лазарова

2. Матеа Маџункова и Марко Гурев - Прва награда од класата по пијано кај наст. Весна Павлова

Состави со пијано – предкатегорија

Олек Најдовски и Костадин Настов - Прва награда од класите по пијано кај наст. Јелица Лазарова и кларинет кај наст. Пешо Бошков

Состави со пијано – А2 категорија

Мирјана Митрева и Илина Мартиновска – Трета награда во класите по пијано кај наст. Весна Павлова и пеење кај наст. Радица Костадинова Фани Јованова и Сара Јованова - Трета награда во класите по пијано кај наст. Весна Павлова и пеење кај наст. Радица Костадинова Миа Мартина Маџункова, Јосипа Василевска и Даниела Јовановска – Специјална награда, 100 поени, во класите по пијано кај наст. Весна Павлова и флејта наст. Силвана Ч. атанасова Фросина Јованова и Илина Мартиновска – Прва награда во класите по пијано кај наст. Весна Павлова и пеење кај наст. Радица Костадинова

Состави без пијано – предкатегорија

Јован Николов, Ѓорѓи Трајков, Димитар Станоев и Ѓорѓи Недев – Прва награда од класата по труба кај наст. Звонко Богев и Перо Арсов Теодор Ѓошев и Бени Шакири – прва награда од класата по кларинет кај наставникот Александар Ангелов Никола Василов, Јахја Омеров и Давор Златев – Прва награда од класата по кларинет кај наставникот Лазар Соколов Томе Стојановски, Александар Тасев, Ангел Манев и Петар Јованов – Прва награда од класата по труба кај наст. Васко Рошков

Состави без пијано – А1 категорија

Бени Шакири и Ристе Ѓорѓиев – Прва награда од класата по кларинет кај наст. Александар Ангелов Дарко Вангелов и Дарко Ничков – Втора награда од класата по кларинет кај наставникот Александар Ангелов Даниел Лазаров, Влатко Бошев и Стефан Мустеников – Прва награда од класата по хармоника кај наст. Стеван Волчев

Состави без пијано – А2 категорија

Мартин Јованов, Виктор Грижев и Диме Ризов – втора награда од класата по труба кај наставникот Васко Рошков Миа Мартина Маџункова, Јосипа Василевска, Викторија Ристевска и Роза Добринова - Прва нагарда од класата по флејта кај наст. Силвана Ч. Атанасова Кристијан Колев, Мартин Орешков и Митко Маркушев - Прва награда од класата по кларинет кај наст. Лазар Соколов

Традициски состави

Учениците од традицискиот состав освоија I награда

1. Диме Тренчев

2. Сашко Мишев

3. Стефан Грујески

4. Петар Делов

5. Марко Којчев

Од класата по традициски инструменти кај наставникот Горан Јанев