Денеска во Ресторанот „Милкиште„ се одржа десеминација дел од проектот за „Развој на отворените обрзовни ресурси и модули за земјоделство и рурален развој“
Десиминацијата е завршница на проект кој трае две години а е наменет за земјоделците,стручните организации, органските производители на храна , и предизвика значаен интерес во Кавадарци.Пред тоа резулатаите од проектот беа презентирани во Струмица и Берово.Конвенционалното треба да биде заменето со органско производство .Македонија треба се повеке да размислува во овој правец, кога се прават стратегии на иден развој.
Бројот на органски производители се зголемува но сеуште страмежливо.Од друга страна пак се зголемува бројот на консументи и баратели на органска храна и производство. Затоа и на ова средба сите тие беа охабрени, да се обрне поголемо внимание на производтсвото и средства вложни за нивно производство:од ѓубрива па до сите потребни материјали .
Координатор на проектот,кој е дел од Еразмус плус програмата,Федерацијата на органско приизводтво на Македонија, Националната агенција за европска едукација , е УГД„Гоце Делчев“ од Штип-Факултет за земјоделие.Партнери на проектот покрај од Македонија се и од Грција и Бугарија.