Дел од Кавадарци без вода за пиење до 15 часот поради два дефекта

Дел од Кавадарци ќе остане без вода за пиење до 15 часот поради два дефекта во водоводната мрежа, информира Пандорка Димитриева, референт за односи со јавноста при Јавното претпријатие “Комуналец”.

-Без вода ќе бидат жителите од улиците “Љубашка”, “Народна младина”, “Словенска”, “Игман”, “Солунска глава” и неколку помали улуци. Ги молиме корисниците на вода за пиење за разбирање, вели Димитриева.

Екипи на претпријатието се на терен и интензивно работат на надминување на проблемот и нормализирање на водоснабдувањето во тој дел на градот.