Oпштина Кавадарци-Локалана самоуправа интрензивно ја реализира Програмата за комунална изградба

Ревитализирана уште една улица во Кавадарци.Во рамките на проектото за обновување на дотрајаниот и оштетен асфалт на неколку улици, извршено е поставување на нова асфалтна подлога на дел од улицата „Рајко Жинзифов“.Овој пат се работи за поставување нов асфалт на површина од 1.500м2 и тоа на делот од спојот со улица „Шишка“ во должина од 260 метри.

Инаки во рамките на втората кампања за ревитализирање на улиците во Кавадарци се асфалтираше делница од улицата „Дисанска“.Согласно проектот се постави нов слој асфалт на површина од 1350 м2, со што се обнови дел од оваа улица. Претходно беше извршено гребење на стариот и оштетен асфалт. На оваа локација Општината инвестираше пари од буџетот за изградба на тротоарска делница.

Извршено е асфалтирање на улицата „Струшка“ со целосно нов слој на површина од 1.340м2. Со ревитализација е опфатен делот од спојот со улица „Киро Крстев“ до спојот со улицата „Методи Џунов-Џико“. Од сметка за комунална изградба општината инвестира 2.100.000 денари.Во оваа кампања се реконструираа една улица во селото Марена.

37227507_2201101436780572_3090519532599508992_n.jpg37271084_2201101450113904_6658147122182881280_n.jpg37301749_2201101446780571_2254450551536222208_n.jpg

37278961_2201105290113520_6731111319392485376_n.jpg

37239759_2201105313446851_1701068088738316288_n.jpg37230971_2201105310113518_8908309861838618624_n.jpg

37321325_2201104596780256_4309407813567774720_n.jpg

37256931_2201104566780259_8464909502762713088_n.jpg