ОБЈАВЕНА ПРОГРАМА“ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2018-КАВАДАРЦИ” - ПРИКАЗНА ПОД ОТВОРЕНО НЕБО

ПЕТОК 07.09.2018 (ПРВ ДЕН)

10:00 Меморијален турнир “Сестри Китеви”- С.Ц. Јасмин

12:00 Промоција на Збирка од вински мисли “Буке“ од Душан Стефанов и Винотека

Свечено отварање на Тиквешки Гроздобер 2018 година “Приказна под отворено небо“-

Дом на култура

13:00 Натпревар на Коктели од вино - ул. Илинденска

14:30 Трка на келнери- ул. Илинденска

12:00 - 15:00 -Презентација и дегустација на вина, уметничка работилница - Градски плоштад

15:00 - 19:00-Староградска музика и скара –Полициско паркче

17:00 Ревијален ракометен натпревар ГРК ТИКВЕШ 2014 – ВЕТЕРАНИ НА Ракометната репрезентација на Македонија - С.Ц. Јасмин

18:00 - 19:30h Свечена седница за Денот на Општина Кавадарци- Дом на култура

19:30 SAF Sound system(DJ Гоце &Пикисипи) и DJ George - Градски плоштад

22:15 СЛАТКАРИСТИКА и КРИСКО - Градски плоштад

САБОТА 08.09.2018 (ВТОР ДЕН)

11:00 ИзложбанаOld timer возила- Градски плоштад

12:00 Street basket турнир со музичка програма

Цртање на графити - Паркинг С.Ц. Јасмин

12:30 Моторели- ул.Илинденска

12:00 - 15:00 Традиционална Таблијада – Полициско паркче

13:30 ВелосипедистисоТиквешкиточкаџии- ул.Илинденска

15:00 19:00 -Староградска музика и скара –Полициско паркче

19:30 Фолклорен ансамбал “Тиквеш”- Градски плоштад

20:30 ЉУБОЈНА, NЕXT TIME и Џамбо Агушеви оркестар- Градски плоштад

00:00 DJ SANDY RIVERA и DJ Mossel - Костурница

НЕДЕЛА 09.09.2018(ТРЕТ ДЕН)

11:00 Детска програма- Градски плоштад

12:45 Традиционална берба на грозје- Откинување на првиот грозд - Градски плоштад

13:00 Големо Карневалско дефиле низ улиците на Кавадарци до Градски плоштад

15:00 - 19:00 Староградска музика и скара –Полициско паркче

20:30 Happy end бенд- Градски плоштад

22:00 ЦЕЦА – Градски плоштад