Tурнирот е традиционален, се одржува по 8 пат од возобнувањето, годинава учествуваа екипите на ЖКК Трокал Кавадарци,ЖКК Струга од Струга и ЖКК Пелистер од Битола.Кошаркарките на овие екипи , и останатите присустни ги поздрави и турнирот го отвори претседателот на Советот Ристо Сакалиев. А на ова спортска манифестација пристсувуваа братот на Ана и Елизабета Бетиане Китев-актуелен пратеник во Парламнетот, советници, спортисти и други граѓани.На сите учесници и на победниците им беа доделени пригодни благодарници и пехари.