Остана да се извози последната тура до родното мето на Тоше, Крушево.

Тројцата членови на Тиквешки Точакџии : Тони Стефанов и Марјан Хаџи Мустафов и Драги Јовановски го извозија со велосипед патот долг околу 1.000 километри од Нова Градишка до Крушево.Денеска попладнево околу 17 часот тие пристигнаа во Кавадарци на Градскиот плоштад на патот кој им е започна од Нова Градишка, а по неколку дена по разни услови ,убави моменти да пристигнаат во Кавадарци на.Конечната цел на патот е Крушево. Проектот го нарекоа „Од срце за Тоше“ .Нив цело време со автомобил ќе ги следеше и им ја пружи потребната логистика - Ѓоке Белевски.Насекаде поминаа или застанаа ги дочекуваа фанови на Тоше.Некаде имаше и солзи,сеќавања, но и помош во поминуваето на одредена етапа .Првиот впечаток, кој ни го пренесе Драги Јовановски ,е дека споменот за Тоше повеќе се негува во другит земји, отколку во Македонија.Тоае само впечаток ...Во Кавадарци нашите јунаци ги дочекаа најблиските во семејствата.

Трошоците на патот кон вечното почивалиште на Тоше(Крушево) ги поднесоа помагателите и спонзорите:„Тиквешки точакџии“,„Кожувчанка“,“ВС-ГД“, „Анел Маг„ „Инел Интернационал“,„Ким„, „Рамот-ЛТД“-Белград-Србија, „Сава осигуривање“, и „Бајк сервис„ и лицата :Митко Јанчев, и Златко Мишковски.

РТК.МК е медиумски покровител на овој велоспеднски маратон- возење , кое е во спомен на денот кога загина Проески 2007 година.

На 25/9.2018 РТК.МК ке ги пренесе на видео впечатоците на сите учесници на велосипеднскиот маратон.