МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Правилното паркирање е предизвик со кој се соочува и градот Кавадарци.

14256561 1243682408978306 763593728 n

14287499 1243682432311637 2009158539 n

Овие фотографии ги испрати загрижен кавадарчанец, кој тврди дека секој ден колите се паркирани на тротоарите и е загрозен животот како на неговите деца така и на останатите.

14256317 1243682375644976 1175400157 n

Сите сме свесни дека Паркирањето е проблем, но со ваквото паркирање се загрозува безбедноста во сообраќајот, особено на пешаците.

14269498 1243682462311634 656242405 n

Ваквто паркирање Не само што го оневозможува нормалниот проток на сообраќајот, туку може да оневозможи и пристап на интервентни возила како што се оние на Итна медицинска помош или противпожарните единици.

14269879 1243682235644990 1658728585 n

Затоа, РТК апелира:

НЕ ГИ ВОЗЕТЕ АВТОМОБИЛИТЕ

ОДЕТЕ ПЕШ ЗА РАСТОЈАНИЈА ОД 5-10 МИНУТИ

ЌЕ ЗАШТЕДИТЕ...

НЕ ПАРИ,

ТУКУ ЗДРАВЈЕ!